keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Ensimmäinen Kronikka lähti painoon

Vuoden ensimmäinen Kronikka lähti tänään painoon. Sen kunniaksi julkaisemme maistiaisena jutun.

Terkuin, päätoimittajat


Maailmanlopun Kronos 2012

Vuonna 2012 eletään maailmanlopun aikaa, ainakin Mayojen mukaan. Pelätty ikuisuuteen siirtyminen tapahtunee 21.12.2012, ja intiaaniheimo Kronoksessa eletään loisteliasta (viimeistä?) valtakautta ennen kuningaskunnan kukistumista suurempien, ennalta määrättyjen mahtien edessä.

Syksyn alkaessa heimoomme saapuu jälleen nelisenkymmentä uutta jäsentä, jotka Tero Juutilainen ottaa hellään huomaansa, kantaa vastuun heidän orientoitumisestaan Kronos-heimon piiriin ja huolehtii, että halutessaan uudet ”ketunpojat” voivat ottaa osaa lukuisiin initiaatioriitteihin. Kronos-heimoon pääseminen ei kuitenkaan ole mikään yksinkertainen juttu, vaan on läpäistävä kaikille heimokokelaille tarkoitettu Yliopichén Helsinkitzán Ylineuvoston pääsykoe. Onneksi Kronos tarjoaa apuaan heimoomme hakijoille tekemällä heille oppaan pääsykoetta varten, ja tästä oppaasta on vastuussa Henri Hannula.

Kaikki heimot ovat tunnettuja omista juhlakulttuureistaan. Susanna Paasonen ja Tuomas Piipponen huolehtivat, ettei väistämättömän lopun lähestyessä synkkyys laskeudu heimomme keskuuteen. Nuotioiden ääreltä on välillä hyvä siirtyä festivaalien viettoon, jolloin juodaan, syödään ja lauletaan Kronoksen kansallislauluja: näistä juhlista on vastuussa Jouni Lautiainen. Juhliemme veitset ja kupit huoltaa Ville Vuorensola ja Silja Vornanen, jotka myös koordinoivat laadukkaiden, antiikkisten ja vaIKEAsti särkyvien aseidemme vuokrausta muiden heimojen käyttöön. Marianna Salonen taas järjestää ekskursioita sekä muiden heimokulttuurien keskuuteen että suorittelemaan hassunhauskoja tehtäviä iloliemien pariin. Varsinaisista suhteista niin naapuriheimoihin kuin muilta mailta tulleisiin intiaaneihin huolehtii Tiia Niemelä.
Heimon keskuudesta on hyvä päästä välillä harrastamaan kulttuuria ja saamaan sielunravintoa lähialueiden taiteista. Heimomme kulttuurielämästä huolehtii vuonna 2012 Annaleena Keso. Kirjallista sielunravintoa heimollemme taas välittävät Kronikka-lehden päätoimittajat Sonja Aarniola ja Aleksi Peura, joiden vastuulla on heimomme kirjallisen kulttuurin, kirjapainotaidon sekä kirjoitusjärjestelmän säilyminen. Verisiä (henkisesti, älkää huoliko) jalkapallo-otteluita Kronos-heimossa suunnittelee Linda Taylor, joka myös huolehtii, että Kronoksen jäsenet saavat pidettyä itsensä kunnossa vaativan intiaanielämän keskellä.

Kronos-heimolla on hallussaan oma pieni pyramidi sekä muiden heimojen kanssa hieman suurempi yhteispyramidi, joissa on hyvä viettää aikaa rankan arkiaherruksen lomassa. Pyramidiemme kunnossapidosta ja kahvikulttuurimme jatkumisesta vastaa Pasi Pykälistö, ja Laura Koskimies taas huolehtii, että heimoalueemme aktiivinen toiminta ei ole haitallista lähialueen ympäristölle. Kronos-heimossa täytyy myös varmistaa, että Yliopichén Helsinkitzán Ylineuvosto tieteisine kuntineen ja kaiken maailman laitoksineen järjestää heimoille opetusta, josta on ennen kaikkea meille intiaaneille hyötyä: Elina Hämäläinen ja Alex Kransman varmistavat, että heimomme jäsenet tietävät, mitä Ylineuvostossa on meneillään. Ylineuvostosta valmistuttua emme voi enää lymyillä Kronos-heimomme suojissa, vaan meidän on astuttava suureen maailmaan itsenäisinä intiaaneina luomaan uraa aivan toisenlaisissa tehtävissä. Mikäli maailmanloppu jostain syystä jääkin tulematta vuonna 2012, saatamme hyvinkin tarvita Henri Rantasen ja Katja Tikan meille jakamia neuvoja tästä suuresta, itsenäisestä elämästä, johon kuuluu pelottavista sanoista pelottavin, ”työ”. Lisäksi Elina Maaniitty huolehtii, että heimomme historiaa on kirjoitettu, matrikkelistamme löytyy kaikkien jäsentemme nimet sekä arkistoomme tallentuu, mitä olemme vuonna 2012 puuhanneet.

Mikään intiaaniheimo ei toimi ilman byrokratiaa. Tiia Niemelä huolehtii, että kaikki heimomme viralliset asiat on raapustettu kivitauluille arkistoitavaksi. Kronoksen rahakirstua vartioi Ari-Santeri Talja, joka katkoo kädet varkailta ja Anaheimin kannattajilta valoakin nopeammin. Tero Juutilainen huolehtii, että Kronoksen tiedotusfoorumi on koko ajan päivitettynä. Heimomme (kenties viimeisenä?) ylipappina toimii vuonna 2012 Joonas Nivala varaylipapitarenaan Jarna Hietanen, joiden vastuulla on Kronoksen hallinto sekä heimomme suojeleminen sotaretkiltä. Kyseiset henkilöt toimivat myös heimomme puustovastaavina.

Näiden lisäksi Kronos-heimon keskuudessa toimivat pullakerho, joka tuo heimollemme mahdollisuuden valmistaa hyvää ruokaa ja käsitöitä Piia Lempiäisen johdolla, pelikerho, jossa harjoitellaan mahdollisia sotaretkiä varten sekä kuoro Kronofoni, jonka riveissä kaikuu intiaanihuuto. Heimomme hallintoon kaivataan kuitenkin vielä muun muassa joulukuun maailmanlopun juhlien järjestäjiä, eksoottisten käsityötuotteidemme myynnistä vastaavaa intiaania sekä henkilöä, joka pitäisi yhteyttä heimomme jo jättäneisiin, suureen maailmaan rientäneisiin ihanneintiaaneihin. Hallinnon tehtävät ovat kaikille jäsenille avoimia. Kronos-heimon hallinto toivoo, että suuren heimomme jäsenet voivat nauttia järjestämistämme tapahtumista tänä maailmanlopunvuonna 2012!

Kirjoittajat ovat Kronos-heimon varaylipapitar ja ylipappi vuosimallia 2012 sekä ketunpoikia vuosimallia 2009.

Ei kommentteja: